Культура піцця беларусаў:
- Як беларусы ставіліся да гарэлкі.
- Хто мог вырабляць напоі, а хто не.
- Чаму для беларусаў гарэлка акаянная, а не праклятая.
- Чаму беларусам было больш выгадна прадаць збожжа, чым гнаць гарэлку.
А таксама вы даведаецеся пра:
- Легенду пра апосталаў Петра і Паўла, якія спусціліся з нябёсаў у беларускія балоты.
- Беларусаў пасля разделу Рэчы Паспалітай: новыя законы, дзяржаўная манаполія на гарэлку. Чаму беларусы трымаліся сухога закону.
- Гістрыю самага старажытнага напоя славян – пітнога мёду.
- Чаму мядовы месяц так называюць?
- Ерафеіч і ерафееўка. Лекавы напой. Хто прыдумаў, якая расліна абавязкова ўваходзіла ў складнік і ў чым розніца.
- Крупнік і крамбамбуля. Гісторыя, легенды, традыцыі.
- Гімн крамбамбулі.
- Французскі крэм дэ касіс і беларускі спатыкач. Што аб’ядноўвае знакамітага Эркюля Пуаро і вашу вясковую бабулю.
І як заўсёды вас чакаюць:
- Дэгустацыя закускі – патэ з курынай печані з цыбулевым канфіцюрам на гренках с алеем гані і мядовым соусам.
- Дадаткова за аплату 4 руб па жаданні дэгустацыя беларускай версіі крэм дэ касіс ( напой з чорных парэчак), крупніку і ерафееўкі.
- Сустрэчу – дэгустацыю праводзіць Алена Мікульчык, шэф-кухар, эксперт беларускай і славянскай кухні, гісторык кулінарыі, аўтар 10 кулінарных кніг, тэле і радыё вядучая.
Таксама вы можаце набыць на мерапрыемства падарункавы сертыфікат і зрабіць падарунак блізкім і сябрам!
Для ўдзелу просім зарэгістравацца па спасылку ў кнопцы «Купить билет»
тэл. +375292524458